Een bord voor je kop hebben: veel coaches hebben er last van.

Heb jij een bord voor je kop?

OMG! Ik zie nu pas in hoe hard ik aan mezelf voorbij ben gegaan – mijn hele leven. Ik heb en ben veel veranderd de afgelopen jaren, maar wist nog niet tot de kern door te dringen.

Mijn carrière begon met organisatie-advies voor mijn werkgevers en professionele ontwikkeling voor hun werknemers. Stukje bij beetje ben ik mensen gaan inspireren om het beste uit zichzelf te halen, ook in hun persoonlijke leven.

Teveel met anderen bezig

De inhoud van mijn werk en de vorm van mijn werk is drastisch veranderd. Alleen blijkt dat het tempo van mijn werk eigenlijk precies hetzelfde gebleven: veel te hoog. Ik heb vooral gewerkt aan dingen voor mijn omgeving en heb NIKS gedaan dat echt alleen voor mezelf was.

Beter laat dan nooit, toch?

Ik vroeg me af waarom ik dit nu pas kan zien, tijdens een werkvakantie in Suriname. Ik heb namelijk al zoveel gedaan, zoveel geleerd, zoveel gekregen en zoveel bereikt. Waarom zie ik dit nu pas?

Door een perfecte samenloop van omstandigheden: een break van alles en iedereen, een omgeving die perfect bij mij past, een extreem pijnlijke gebeurtenis en een mind-reset coach. Ik ben zo trots op mezelf dat ik dit heb aangedurfd en blij dat ik dit doe!

Wees wijs – niet eigenwijs

Einstein zei: “Als je doet wat je altijd deed, behaal je dezelfde resultaten als altijd.” En als je andere resultaten wilt dan dien je anders te handelen en dit begint met anders denken.

“One can not know, what they think they already know.” Velen denken dat ze alles al weten en dat is het moment waarop ze juist het meeste dienen te leren.

Een bord voor je kop hebben: veel coaches hebben er last van.

Hoogmoed komt voor de val

Het valt me op professionals die anderen begeleiden (coaches, leidinggevenden, trainers, adviseurs en spirituele onderwijzers) vaak een extreem dik bord voor hun hoofd hebben.

Ze denken dat ze alles al weten of zelf kunnen, zonder hulp van een externe goeroe of gids. Redenen die ik vaak van ze hoor is dat ze:

doen aan zelfstudie
al veel trajecten hebben gevolgd
vinden dat ze het zelf kunnen

Verder zijn ze meestal uitermate goed in alles rationaliseren en/of rechtvaardigen.

Durf jezelf vragen te stellen

Welke goeroe of gids (therapeut, coach, trainer, etc) werkt en kijkt met jou mee naar waar je staat, waar je voor gaat, wat jou tegenhoudt en wat je realiseert? En werkt het echt?

Ik had laatst iemand die al jaren elke week naar een psycholoog gaat en aan de anti-depressiva zat. Een traject van een paar maanden bij LightWorks en het ging tien keer beter met die persoon.

Maak de juiste keuze

Naast het werken met iemand die jou helpt om jouw innerlijke gids en goeroe te vinden is het essentieel om de juiste persoon hiervoor te kiezen. Hoe je de juiste kan herkennen? Het is een persoon die al heeft, doet en/of leeft wat jij graag zou willen. Een levend voorbeeld.

Over LightWorks

LightWorks helpt jou of jouw team op weg, naar persoonlijke & professionele groei. Dit doen we door te coachen, workshops aan te bieden & lezingen te geven die empoweren en inspireren.

lees verder...

LightWorks in kaart

light-works map

klik om te vergroten

  • Upcoming Events

    Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Referenties